38

Burgerinitiatief tegen prostitutie

Handtekeningen om seks voor geld te verbieden 

Vier jonge vrouwen willen dat het kopen van seksuele diensten in alle gevallen strafbaar wordt. Via internet proberen ze 40.000 handtekeningen te verzamelen voor een zogeheten burgerinitiatief om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

De vier meiden zeggen op hun site dat ze niet geloven in vrijwillige prostitutie. Prostituees die volhouden dat ze hun werk uit vrije wil verrichten overzien volgens de vier niet wat de gevolgen zijn. Met gekochte seks verliezen zowel klant als prostituee hun menselijke waardigheid, aldus de initiatiefnemers van het burgerinitiatief.

Tweede Kamerlid Segers (Christen Unie) verwelkomt het initiatief. Zelf bereidt hij een wetsvoorstel voor waarin hij klanten van prostituees die aantoonbaar uitgebuit worden strafbaar wil stellen. Samen met PvdA-Kamerlid Hilkens bezocht Segers onlangs Zweden, waar prostitutie strafbaar is.

Minister Opstelten van Justitie heeft al een wetsvoorstel naar de Eerste Kamer gestuurd waarin een registratieplicht voor prostituees is opgenomen, en waarin illegaal aanbod strafbaar wordt. Segers steunt die plannen, maar vindt ze niet ver genoeg gaan. Het burgerinitiatief noemt hij tegenover RTL Nieuws “hartverwarmend”.

RTL:Burgerinitiatief tegen alle gevallen van prostitutie

Geef een reactie

Laatste reacties (38)