Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bussemaker: bedrijven moeten harder werken voor vrouwen in de top

  •  
05-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
screenshotbussemaker.jpg
Minister Bussemaker hekelt lakse opstelling van bedrijven en slaat alarm om erbarmelijk laag percentage van vrouwen in de bedrijfstop
Volgens minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat het “echt helemaal niet goed” met het aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Dat blijkt uit een rapport wat donderdag gepubliceerd werd, waarin staat dat slechts 6 procent van de leden van de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven vrouw is. Weliswaar een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar, maar nog steeds ver onder het streefcijfer van 30 procent, dat in de wet staat.
Volgens Bussemaker is het ook in het belang van bedrijven zelf om zich meer in te spannen voor vrouwelijk talent. Vrouwen in Nederland zijn inmiddels gemiddeld beter opgeleid dan hun geslachtsgenoten en doordat bedrijven de kwestie niet serieus nemen en geen moeite doen vrouwen aan zich te binden, verliezen zij de ‘war on talent’.
Minister Bussemaker wil eerst de resultaten van een ander onderzoek naar de kwestie afwachten voordat zij eventuele maatregelen aankondigt.
Cc-foto: screenshot NOS

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.