Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

C&A en H&M buiten arbeiders India uit

  •  
03-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Flickr_H_M_KnOizKi_300.jpg
Indiase fabriek sluit meisjes en vrouwen op, houdt loon in en verhindert contact met vakbonden. Warenhuizen zeggen samenwerking te zullen herzien
De modewarenhuizen C&A en H&M laten een deel van hun collectie produceren in een textielfabriek in India die meisjes en vrouwen uitbuit. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant, die de fabriek samen met ontwikkelingsorganisatie SOMO heeft bezocht.
De Volkskrant schrijft vrijdag dat ongeveer negenduizend textielarbeidsters na werktijd opgesloten zitten in hostels op het ommuurde fabrieksterrein. Ten minste een kwart van hun loon wordt ingehouden om te sparen voor de bruidsschat. Ze krijgen dit geld pas uitgekeerd als ze drie jaar voor het bedrijf hebben gewerkt. De fabriek in kwestie geeft geen arbeidscontract en verhindert contact met vakbonden.
H&M en C&A erkennen zaken te doen met de Indiase fabriek. Geconfronteerd met het onderzoek van de Volkskrant zegt H&M de productie te gaan heroverwegen. C&A zegt de samenwerking zo snel mogelijk te zullen stoppen.
Foto-cc: Knoizki

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.