Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Cadeautje’ voor bezoekers Wonder Woman-film: dieettips en afwasborstel

  •  
08-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wonderwoman
Vrouwen houden zich in het dagelijkse leven maar met twee dingen bezig: hun uiterlijk en schoonmaken. Ramen lappen en – willen – afvallen zit nu eenmaal in hun biologie. Dat weet iedereen. Het is dan ook volkomen logisch dat de Belgische bioscoopketen Kinepolis de vrouwelijke bezoekers van de nieuwe film over superheld Wonder Woman een gepast cadeautje geeft dat aansluit bij hun interesses: een advertentie voor dieetpillen, popcorn, een schoonmaakborstel en een trekker. Daar wordt iedere vrouw toch vrolijk van?
Of niet.
Diana Goodwin , één van de vrouwen die de film bezocht en de goodie bag van Kinepolis kreeg, zegt tegen het Vlaamse Nieuwsblad:
"Je kunt het op z’n minst ironisch en ongepast noemen dat vrouwen tijdens zo’n film een aftrekker, schuursponsje en een advertentie voor afslankingspillen onder hun neus geschoven krijgen. Zeker als je naar een film zit te kijken die volledig draait rond een ijzersterke vrouwelijke superheldin."
Kinepolis zegt er niet bij stil te hebben gestaan dat de inhoud van de goodie bag de vrouwen voor het hoofd zou kunnen stoten. “Wij stellen dat geschenkenpakket ook maar samen op basis van wat onze sponsors aanbieden. Soms is dat eens een schuursponsje, ja of een waspoeder”, aldus een woordvoerder.
En die sponsors, die denken bij een vrouwenfilm kennelijk nog steeds alleen in termen van aanrecht.

Meer over:

leven, feminisme, nieuws, film
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.