Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Café Weltschmerz kan de waarheid niet aan en verwijdert coronadebat

  •  
30-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2395 keer bekeken
  •  
keulemanswelt
Café Weltschmerz heeft een discussie van zijn site verwijderd tussen wetenschapsjournalist Maarten Keulemans (de Volkskrant) en Ab Gietelink, die de ernst van de coronapandemie bagatelliseert. Volgens het platform voor complotdenkers is dat gebeurd omdat “het van beide kanten een ondermaats debat was”.
In het gesprek komt Gietelink met allerhande ‘feiten’ aanzetten die al lang en breed zijn weerlegd, bijvoorbeeld over de sterftekans door covid-19, hydroxychloroquine en de effectiviteit van de lockdowns. Keulemans, die al sinds begin vorig jaar verslag doet van de corona-epidemie, heeft dan ook weinig moeite om te laten zien waar Gietelink de mist ingaat.
Ook maakt de wetenschapsredacteur van de Volkskrant bezwaar als Gietelink beweert dat we dankzij de coronamaatregelen in een ‘virologische dictatuur’ leven. “Is jouw fiets wel eens gevorderd? Hoe vaak ben je in elkaar geslagen? Wordt deze studio straks leeggeruimd? Mijn moeder heeft in een jappenkamp gezeten als klein meisje. Dat is een dictatuur. Belarus, waar mijn collega-journalisten worden vastgehouden en gemarteld: dat is een dictatuur. Je bent echt wel een watje als je het in Nederland een dictatuur vindt.”
Keulemans vermoedt dat Café Weltschmerz de video niet via zijn site wil delen omdat hij “ Ab onder tafel lulde ”. Wie de beelden wil zien die Café Weltschmerz verborgen wil houden: het gesprek is hieronder of op deze pagina nog altijd te bekijken.
Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.