Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Californië verbiedt tieners naar de zonnebank te gaan

  •  
10-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
tanning_300.jpg
Ook de staten Illinois, New York, Ohio en Rhode Island overwegen een algeheel verbod voor tieners in te voeren
Californië is de eerste Amerikaanse staat die zonnebankkuren verbiedt voor tieners tussen de 14 en 18 jaar. Tieners zijn volgens senator Ted Lieu, die de wet indiende, een risicogroep. Zonnebankkuren zijn populair onder jongeren, maar uit onderzoek blijkt dat juist overmatige blootstelling aan uv-straling op jonge leeftijd tot kanker kan leiden.
De Amerikaanse staat had al een zonnebankverbod voor kinderen onder de 14 jaar. Tieners tot 18 jaar mochten tot nu toe alleen naar een zonnestudio als ze daarvoor toestemming van hun ouders hadden, maar die regel is per 1 januari 2012 van de baan. De staten Illinois, New York, Ohio en Rhode Island overwegen nu ook een algeheel verbod voor tieners in te voeren.
Lieu zegt in de Sacramento Bee dat er in Los Angeles meer zonnestudio’s zijn dan Starbucks koffietentjes en fastboodrestaurants als McDonald’s. Hij is blij dat gouverneur Jerry Brown de ‘moed’ heeft om de ‘broodnodige’ stap te zetten.
Huidkanker is een opkomende epidemie en de belangrijkste oorzaak van kankersterfte bij vrouwen tussen de 25 en de 29″, aldus senator Ted Lieu.
De nieuwe maatregel zal de zonnebank business raken, denkt de Zonnebankstudio Associatie. Zo’n 5 tot 10 procent van hun klanten is onder de 18 jaar.
cc-foto: Arbyreed Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.