Laatste update 01 september 2016, 11:54
26

Cameraploeg bedreigd op paardenmarkt Zuidlaren

Handelaren intimideren journalisten dierenomroep Piep en inspecteurs Eyes on Animals

Op de paardenmarkt van Zuidlaren zijn twee medewerkers van de dierenomroep Piep bedreigd door paardenhandelaren. Het duo filmde het uitladen van pony’s. Daarbij werd geconstateerd dat er teveel dieren in de trailer opeengepakt zaten en er slecht met ze werd omgesprongen. De cameraploeg was in gezelschap van twee inspecteurs van de dierenbeschermingsclub Eye for Animals. Ook zij werden geïntimideerd.


De dierenbeschermers stellen dat er op het traditionele festijn in Zuidlaren sprake is van misstanden. Die wilden ze vastleggen. Ingrid Ramaan van Eyes on Animals schreef dinsdag nog op Joop:

De landelijke politiek moet een einde maken aan de “wildwest-situatie” op paardenmarkten in Nederland. Jaarlijks worden daar duizenden paarden verhandeld terwijl basale wettelijke en dierenwelzijncontroles ontbreken. Er is geen paspoort- en chipcontrole van paarden, adequate medische keuringen ontbreken, handelaren worden niet geregistreerd, evenmin als welk paard van wie is.

Tijdens het film van het lossen van een lading pony’s ging het mis, meldt PiepVandaag. De stemming werd al snel aggressief.

Er werd getracht de camera van de cameravrouw van PiepVandaag uit de hand te slaan. Toen Eyes on Animals en PiepVandaag wilden vertrekken, werden ze daarbij belemmerd door de paardenhandelaren. De cameravrouw van PiepVandaag werd hardhandig bij haar rechterarm gegrepen en naar achteren gesleurd. De sfeer en de houding van de handelaren was erg dreigend. 

De slachtoffers, waaronder ook Karen Soeters, hebben aangifte gedaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)