Laatste update 18:09
46

Camiel Eurlings biedt na 2,5 jaar alsnog zijn excuses aan voor mishandeling ex

Het heeft 2,5 jaar geduurd, maar nu zijn functie als IOC-lid en bestuurslid van NOC*NSF op het spel staat, biedt oud-minister Camiel Eurlings zijn excuses aan voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. In een interview in NRC Handelsblad zegt Eurlings:

Ik heb er lang over gezwegen en de publieke impact daarvan onderschat. Ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat ik mij moet excuseren tegenover mijn ex-vriendin, het Internationaal Olympisch Comité (IOC), sportkoepel NOC*NSF, alle olympische sporters en nog breder: het Nederlandse publiek.

De ex-vriendin van Eurlings deed in december 2015 aangifte tegen hem, omdat hij haar een half jaar eerder zou hebben geslagen. Het Openbaar Ministerie besloot hem te vervolgen, maar in maart 2016 trof hij een schikking met het OM. Hij betaalde een onbekend bedrag, waardoor hij niet voor de rechter hoefde te verschijnen. De schikking is weliswaar geen geen erkenning van schuld, maar leverde hem wel een justitiële aantekening op.

In NRC geeft Eurlings nu toe:

Ja, er heeft zich in de nacht van 20 op 21 juli 2015 een handgemeen voorgedaan tussen mij en mijn ex-vriendin.

Eurlings ex-vriendin deed aangifte tegen hem nadat ze door zijn handen een gebroken elleboog, een hersenschudding en verschillende kneuzingen op zou zijn gelopen.

Bestuursleden van NOC*NSF drongen er eerder deze maand bij Eurlings op aan om met een verklaring te komen, om zo de rust te kunnen herstellen. Eurlings is op de man af ook gevraagd om te vertrekken, maar dat wil hij niet. “Hij acht zichzelf onschuldig”, schrijft de Volkskrant eerder. De krant:

Hij berokkent de sport nog steeds schade’, vertelt een bestuurslid, op voorwaarde van anonimiteit. ‘Dit gaat niet vanzelf weg’, zegt een ander. ‘Er is rust nodig. En wij zijn toch het gezicht van de Nederlandse sport. Het is daarom aan hem om iets te doen.’
 

cc-foto: International Transport Forum

Geef een reactie

Laatste reacties (46)