Laatste update 17:51
52

Camiel Eurlings stapt op als IOC-lid

Camiel Eurlings legt zijn functie als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) neer. Dat meldt onder meer het AD. De oud-CDA-minister ligt al langere tijd onder vuur vanwege mishandeling van zijn ex-vriendin. Na iets wat door moest gaan voor publiekelijke excuses in NRC ging voor Eurlings de storm niet liggen. Onder meer oud-atlete Ellen van Langen riep Eurlings op af te treden.

In een verklaring laat Eurlings weten:

Ik betreur de hele gang van zaken zeer. De discussie over mijn al dan niet aanblijven leidt af van waar het, juist nu, om moet gaan; de sport en de sporters. Vandaar dat ik met pijn in het hart aftreed als IOC-lid, de mooiste vrijwilligersbaan van de wereld.

In het eerder genoemde NRC-artikel leek het erop dat Eurlings zich op geen enkele manier verantwoordelijk voelt voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. Volgens Eurlings was de mishandeling een ‘wederzijds handgemeen’. De deal die hij vervolgens met het OM sloot, noemde hij een ‘minnelijke schikking’. Aanvankelijk was Eurlings niet van plan om zijn functie neer te leggen.

Beeld: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (52)