14

&… Cammende Obama vertelt over geheime drones in Pakistan

Gingrich aangeklaagd wegens gebruik PVV-lijflied ... Eurotunnel koopt ferries op en haalt ze uit de vaart ... Israël besteedt inlichtingenwerk uit aan rechtse organisaties ... Pentagon komt met kogel die altijd raakt ... Marokkaanse Prins Carnaval in Venlo

Ander nieuws van vandaag


– President Obama heeft in een chat met burgers via Google Hangout verklaard dat de VS in Pakistaan aanvallen uitoefent met onbemande vliegtuigen. De drones worden ingezet bij ‘precisiebombardementen’ op vermeende leden van Al-Aqaida en de Taliban. Het is voor het eerst dat de geheime missies officieel worden bevestigd. Er waren 130.000 vragen ingediend voor de chat met de president, zes mensen mochten 1-op1 met de president cammen.

– Wrang. In Australië is een fervent pleitbezorgster van thuisbevallen overleden bij de geboorte van haar tweede kind. Thuis.

– De Amerikaanse presidentskandidaat Newt Gingrich is aangeklaagd door de een van de auteurs van de populaire song Eye of the Tiger. Gingrich gebruikt het opzwepende nummer tijdens zijn campagnebijeenkomsten. Zonder toestemming. Zou Frank Sullivan, zoals de schrijver heet, weten dat zijn lied in Nederland wordt gebruikt door de PVV?

– Venlo, thuisplaats van Geert Wilders, heeft een Prins Carnaval van Marokkaanse afkomst. ‘Het ongelijk van Wilders’ twitterde Kamerlid Ahmed Marcouch.

– Na twintig jaar strijd op leven en dood heeft Eurotunnel, de maatschappij die de tunnel onder het Kanaal exploiteert, de ferries opgekocht van concurrent Sea France. De reder verkeert in ernstige financiële moeilijkheden. Eurotunnel haalt de gekochte ferries uit de vaart. 

– De rechtse Israëlische regering besteedt inlichtingenwerk van overheid en leger uit aan rechtse politieke organisaties. Als excuus worden bezuinigingen gebruikt, meldt Haaretz.

– Het Amerikaanse leger heeft een kogel ontwikkeld die het doelwit achtervolgt nadat het door een schutter met een laserpointer is getagd. Resultaat: de kogel is altijd raak. Naast het leger worden ook toepassingen in de jacht voorzien. De overlevingskans van Bambi en andere jachttroffeeën is daarmee gereduceerd tot praktisch nul.

– Een drie-jarige peuter heeft de Britse supermarktketen Sainsbury’s vorig jaar een brief gestuurd met daarin de vraag waarom tijgerbrood geen giraffebrood heet. Dinsdag heeft de keten bekend gemaakt de naam nu te veranderen naar giraffebrood. Wat zeg nu zelf, het brood heeft inderdaad meer weg van een klompje giraf.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)