Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Campagne Trump escaleert: man bespringt podium, burgemeester NY noemt kandidaat racist

  •  
12-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
De campagne van de racistische, seksistische en xenofobische Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump escaleert steeds meer. Deze week werd tijdens een verschijning in Dayton Ohio het podium bestormd door een onbekende man. Ook noemt de burgemeester van New York – waar de Trump Towers staan en de kandidaat woont – hem onomwonden ‘racist’.
De man die het podium in Ohio probeert te bestormen is op beeld vastgelegd. In de video zie je dat Trump spreekt en er razendsnel uit het niets iemand uit het publiek hem lijkt te willen aanvallen. Zijn beveiligers reageren adrem en weten de man vast te grijpen. Het is nog niet bekend wat de motieven of bedoelingen van de aanvaller waren.
Ook heeft burgemeester van New York Bill de Blasio in duidelijke bewoordingen laten weten wat hij van zijn stadsgenoot vindt. In onderstaande tweet heldert hij het op voor degenen die nog zouden twijfelen.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.