Laatste update 14:25
28

Campagnemanager Trump verdedigt Charlottesville bij Sasha Baron Cohen

Comedian Sasha Baron Cohen ontlokte in zijn nieuwste programma ‘Who is America’ al menig bizarre uitspraak of daad aan zijn gasten. Zo liet hij Phillip Van Cleave, Trent Lott en Larry Pratt pleiten voor de bewapening van kinderen, hoorde Joe Arpaio zichzelf zeggen dat hij zich best zou laten pijpen door Trump, signeerde Dick Cheney een martelwerktuig voor hem en liet Jason Spencer zijn broek zakken ‘om terroristen af te schrikken’. Zijn laatste ‘slachtoffer’ is voormalig campagnemanager van Trump, Corey Lewandowski. In de rol van Billy Wayne Ruddick Jr. – een extreemrechtse blogger die à la Alex Jones complottheoriën verspreidt – interviewde hij Lewandowski en timede de uitzending met het jubileum van de neonazi-protesten in Charlottesville, die Trump verdedigde door te stellen dat er zich ‘goede mensen’ onder hen bevonden. Cohen/Ruddick vroeg hem:

Als je kijkt naar Charlottesville, waar onze president om werd aangevallen, waarom zou een president moeten kiezen tussen fascisten en anti-fascisten?

Lewandowski antwoordt:

Er is een tijd en plaats om het met mensen oneens te zijn, waar dan ook. Je hoeft het niet met mensen eens te zijn, maar je moet hen wel respecteren en je mag hen niet aanvallen.

Hierop doet Cohen/Ruddick er nog een schepje bovenop en zegt:

Je kunt toch niet zomaar eerlijke, fascistische mensen aanvallen die alleen maar hun recht willen uitoefenen om een genocide te starten. Dat is hun recht!

Waarop Lewandowski zegt:

Kijk, dat weet ik nog zo net niet, maar wat ik wel weet is dit: Als de wet stelt dat mensen een vredig protest mogen organiseren, dan zou hen moeten worden toegestaan om dat te doen.

De protesten van witte supremacisten, neonazi’s en alt-right figuren in Charlottesville een jaar geleden waren allerminst vreedzaam. Heather Heyer werd gedood en 19 mensen raakten ernstig gewond toen een extreemrechtse terrorist op anti-racismedemonstranten inreed met zijn auto. Twee agenten kwamen om het leven toen hun helicopter die was ingezet voor de ‘Unite the Right’-rally crashte. Deelnemers vielen ook tegendemonstranten aan. DeAndre Harris werd door zes man in elkaar geslagen met onder meer een metalen pijp en stukken hout, in een naburige parkeergarage. Hij was een van 14 gewonden.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)