Laatste update 18:09
41

Canada komt met alcoholvrij cannabisbier waar je high van wordt

Terwijl Nederland zich door de rechtse heropleving sinds begin deze eeuw weer dapper in de uitzichtloze ‘War om Drugs’ heeft gestart als het gaat om soft drugs, nemen andere landen de banier van de vooruitgang over. In Canada wordt wiet dit najaar gelegaliseerd maar komen er ook tal van andere, innovatieve, producten op de markt. Zoals bijvoorbeeld cannabisbier. Het Laatste Nieuws schrijft:

De alcohol die vrijkomt tijdens het brouwproces wordt er nadien volledig uitgefilterd. Het drankje is dus alcohol- en glutenvrij. De marihuana brengt je wel in een vergelijkbare roes als die van alcohol. In plaats van dronken wordt je dus high. De effecten zouden al vanaf de eerste paar slokken beginnen optreden. Voorzichtig zijn is dus de boodschap.

Omdat het geen alcohol bevat en je het niet hoeft te roken is het ook minder bedreigend voor de volksgezondheid dan legale genotsmiddelen als bier en joints.

Het vrijgeven van cannabis als recreatieve zal volgens waarnemers lijden tot het ontstaan van een miljardenindustrie in Canada. Nederland legt zich in de tussentijd toe op het aan banden leggen van coffeeshops en zo te verzekeren dat criminele organisaties maximale winsten kunnen behalen aan de illegale handel, die dankzij het beleid weer terugkeert naar straat.

Ondertussen in Nederland:

Geef een reactie

Laatste reacties (41)