Laatste update 19:37
47

Canada verwelkomt 25.000ste vluchteling met open armen

De 25.000ste vluchteling is zaterdag in Canada aangekomen. Daarmee wordt de eerste fase van het hervestigingsprogramma van de nieuwe regering ingeluid. De minister van Immigratie John McCallum zal maandag een update geven over de status van het programma en de toekomstplannen. Dat meldt CBC News.

Het binnenhalen van de 25.000ste vluchteling is een belangrijke stap voor de Canadese regering, onder leiding van de charismatische Justin Trudeau. Die deed een verkiezingsbelofte over het hervestigen van mensen die op de vlucht zijn voor de burgeroorlog in Syrië.

Van de 25.000 die nu zijn aangekomen, zal meer dan de helft hun kosten gedekt krijgen door de overheid in hun eerste jaar en de rest wordt ondersteund door particuliere groepen of een combinatie van beide.

In de komende dagen zal de nieuwe groep nieuwkomers zich verspreiden over acht verschillende provincies en zich voegen bij degenen die – sinds het plan in november gelanceerd is – eerder aangekomen zijn.

De eerste aankomst van vluchtelingen zie je in de video hierboven, waarbij premier Trudeau het goede voorbeeld laat zien door aanwezig en verwelkomend te zijn. In tegenstelling tot vele Europese leiders, waaronder de Nederlandse  minister-president Mark Rutte.

cc foto: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (47)