10

Carice sluit 3FM dj’s op

De 9de Serious Request staat dit jaar in het teken van de bestrijding van wereldwijde babysterfte

Actrice Carice van Houten heeft dinsdag het Glazen Huis gesloten. Daarmee heeft ze het startsein gegeven voor de 9de editie van Serious Request. 3FM-radio dj’s Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom sluiten zich tot en met kerstavond op in het Glazen Huis in Enschede om geld in te zamelen voor de bestrijding van wereldwijde babysterfte.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De radiomakers zullen 24 uur per dag vanuit Enschede uitzenden. Tot Kerstavond mogen ze ook nog eens niet eten. Verschillende BN’ers als Frans Bauer, Gers Pardoel en Roel van Velzen zullen allemaal een nachtje blijven slapen en de dj’s helpen met hun missie.

Voor 3FM dj Giel Beelen is het de zevende keer dat hij in het huis zit. Voor Veenstra de tweede keer en voor Ekdom de achtste keer. In ruil voor geld voor het goede doel zullen zij de komende week verzoeknummers draaien. Al met anderhalve euro kan een vaccinatie vergoed worden waarmee een baby een veel grotere kans heeft om te overleven. Volgens het Rode Kruis overlijden jaarlijks 5,5 miljoen baby’s door gebrek aan medische zorg.

Vorig jaar werd met de actie 8,5 miljoen euro ingezameld, een record. Veenstra benadrukte dat het doel niet het verbreken van dit record is, maar zoveel mogelijk kinderen te helpen. Dit jaar zal de overheid niet zoals in andere jaren het opgehaalde bedrag verdubbelen. Dat maakte minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking en Handel) deze week bekend. ChristenUnie Kamerlid Joël Voordewind wees er nog op dat verdubbeling van het bedrag wel binnen de PvdA-traditie past. Minister Bert Koenders (PvdA) was de laatste die de opbrengst verdubbelde.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)