Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Carla Bruni is voor homohuwelijk

  •  
26-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-SarkozyBruni_300.jpg
Sarkozy's partij is tegen ... Voormalige president roept op tot nieuwe leiderschapsverkiezingen binnen zijn partij
Carla Bruni, de vrouw van de Franse ex-president Sarkozy, heeft zich uitgesproken voor het homohuwelijk. Dat terwijl de UMP, de partij van Sarkozy daar tegen is. Ook vindt Bruni dat het mogelijk moet worden voor homoseksuelen om kinderen te adopteren.
In de Franse Vogue zei Bruni:
“Ik ben voor omdat ik veel vrienden heb – mannen en vrouwen – die zich in deze situatie bevinden en wat mij betreft zijn gezinnen met homoseksuele ouders niet onstabiel of pervers.”
De UMP verzet zich tegen het homohuwelijk, maar de huidige Franse premier Hollande wil het homohuwelijk volgend jaar legaliseren. Volgens Bruni is haar man tegen het homohuwelijk vanwege “‘zijn roeping als politicus, omdat hij mensen in groepen van duizend ziet en niet als individuen die we persoonlijk kennen”.
Opmerkelijk vanavond was dat Sarkozy opriep tot nieuwe verkiezingen voor het leiderschap van zijn partij. Binnen de partij is een crisis gaande tussen de twee kemphanen oud-premier Fillon en Jean-Francois Copé die een rechtsere koers wil volgen. Copé werd afgelopen maand nipt gekozen tot partijleider, maar Fillion eiste een hertelling. Fillon wil dreigt nu naar de rechter te stappen, maar Sarkozy wil dat voorkomen door nieuwe verkiezingen te houden.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.