3

&…Carnaval: Alarmfase comazuipen

Hond van Republikein Romney doet zijn relaas ... Ziekenhuizen zetten zich schrap voor 'zotte dagen' ... Wie gelukkig wil zijn past recessie toe op Facebookvrienden ... &Hamburgertent in Vegas in opspraak om moordburgers

Meer nieuws vandaag


De familiehond van de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney vertelt zijn verhaal over de 12-uur durende opsluiting op het dak van de auto van zijn baas. Romney had geen idee dat het tegen de regels was. Zijn hond denkt daar anders over en doet zijn relaas onder het gepingel op zijn blues gitaar.

Ziekenhuizen zetten zich schrap voor comazuipers die tijdens de carnavalsdagen zullen binnenstromen. Volgens dokter Rolf Pelleboer van de jeugd- en alcoholpoli van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven is het drankmisbruik tijdens de ‘zotte dagen’ het meest extreem. Ze verwachten een topdrukte van 14/15-jarigen die bewusteloos door de alcohol worden binnen gebracht. Volgens Pelleboer kunnen dat er soms wel tien per avond zijn. Ook in carnavalssteden Venlo en Maastricht bereiken ziekenhuizen zich voor op de comazuipers. (Telegraaf)

Wie gelukkiger wil zijn moet recessie toepassen op zijn Facebookvrienden. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Madrid, zijn Facebookgebruikers gelukkiger als ze minder dan 354 vrienden hebben. Dat komt omdat je dan minder prikkels van ‘vrienden’ binnen krijgt waar je ongeluk van zou worden. (Volkskrant)

Amnesty meldt dat milities in Libië zijn losgeslagen. Ze zouden ongestraft misdaden plegen van mishandelingen tot zelfs moorden. Volgens het rapport van de mensenrechtenorganisatie zijn vooral Afrikaanse migranten en vluchtelingen het doelwit, maar ook aanhangers van dictator Muammar Kadhaffi. Amnesty wil dat er zo snel mogelijk een onderzoek gedaan wordt. (RTL-Nieuws)

Een hamburgerrestaurant in Las Vegas is in opspraak geraakt vanwege de voedselbommen die zij serveert. Aan de reuzenhamburgers, het handelsmerk van restaurant ‘Heart Attack Grill’, bezweek vorige week bijna één van de bezoekers. De megaburgers zijn zo’n 8.000 calorieën per stuk. Dat is gemiddeld bijna 3 keer de dagelijkse hoeveelheid die een mens nodig heeft in één maaltijd. De burger die het slachtoffer had besteld was een ‘Triple Bypass Burger’: een plak rundvlees van 700 gram, tien sneetjes bacon en heel wat kwakken saus. (AD)

In Kameroen is de helft van de olifantenpopulatie uitgemoord. Het gaat om meer dan 200 olifanten die binnen een paar weken zijn verdwenen. Het reservaat Bouba N’djida zou zijn overvallen door een groep Sudanese stropers uit Tjaad. In het land waar de stropers vandaan komen is de olifantenpopulatie zo goed als uitgeroeid. (Volkskrant)

Snoepfabrikant Mars Inc gaat alleen nog maar chocoladerepen produceren die maximaal 250 calorieën bevatten. Daarmee wil de snoepgigant de gezondheid bevorderen. De allergrootste Snickersreep bevat nu nog 540 calorieën. Mars Inc beloofde eerder al minder zout te gebruiken en niet meer te adverteren bij kinderprogramma’s. (RTL-Nieuws)

Ontwerper Marc Jacobs is zo’n modegek voor wie alles voor fashion gaat. Hij kwam onlangs onder zware kritiek te staan omdat hij voor zijn show in New York twee 14-jarige meisjes liet meelopen op de catwalk. Modellen van die leeftijd zijn volgens de Raad van Amerikaanse modeontwerpers te jong voor de modewereld. De raad in Amerika oppert steeds meer adviezen om meisjes in deze harde wereld te beschermen. Zo zijn nu ook specialisten aangesteld die modellen met anorexia moeten bijstaan. Jacobs sloeg het niet-bindende advies van de raad in de wind. ‘Ik maak de show zoals ik dat wil en ik trek me niets aan van iemand die mij vertelt hoe het moet. Als hun ouders toestemming geven, zie ik niet in waarom ik degene moet zijn die ze tegen moet houden.’ (AD)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (3)