51

Catfight tussen Partij voor de Dieren en GroenLinks

Dierenvrienden gaan aan de haal met gesuste burenruzie

De Partij voor de Dieren gebruikt in Amsterdam een oude, uit de prullenbak opgeviste, FB-posting om een gemeenteraadslid van GroenLinks in een kwaad daglicht te stellen. Media duiken bovenop de smeuïge beschuldiging maar hoe zit het echt?

PvdD-lijsttrekker in Amsterdam Johnas van Lammeren tweette donderdagnacht drie keer achtereen een screenshot van een Facebook-bericht van GroenLinks-raadslid Fjodor Molenaar met de tekst: Bijlage van gesloten account van groenlinks raadslid. Dit is hoe hij echt denkt! Schokkend

Navraag bij Molenaar leert dat het bericht inderdaad van hem is. “Ik heb dat drie weken geleden in een opwelling geplaatst omdat ik woest was toen ik zag dat de kat voor de zoveelste keer weer tegen onze voordeur had gepiest. Vrijwel meteen kreeg ik er spijt van, heb het weggehaald en de buurvrouw mijn excuses aangeboden die ze heeft geaccepteerd. Het is heel stom van me geweest en ik heb er erg spijt van. Het bericht heeft hooguit twintig minuten in de besloten groep van ons complex gestaan.”

Nadat Van Lammeren de screenshot twitterde werd hij onder meer geretweet door Marianne Thieme en opgepikt door de media. Maar hoe kwam Van Lammeren aan dat Facebook-berichtNavraag bij de Partij voor de Dieren leert dat het bericht hen deze week via-via bereikte, een kennis van een partijlid had de screenshot gekregen van een van de bewoners uit het wooncomplex. 

“Ik heb eerst gecheckt of het authentiek was. Dat bleek zo te zijn, hoorde ik van iemand die daar woonde. Ik heb Molenaar nog gebeld maar kreeg hem niet te pakken. Toen hen ik de screenshot getwitterd.”

Van Lammeren blijkt niet te weten dat Molenaar het bericht had verwijderd en evenmin dat deze excuses heeft aangeboden. Had hij het ook getwitterd als hij dat wel wist? Op die vraag van Joop.nl volgt een lange stilte aan de telefoon.

“Ja. Want hij is een bekend politicus en het laat zien wat mensen zeggen over dieren.”
Had u er dan ook bij gezet ‘dit is hoe hij echt denkt’?
“Ja.”
Maar Molenaar heeft het bericht verwijderd en excuses aangeboden. Denkt hij het dan nog steeds ‘echt’ volgens u?
“Hij heeft het gezegd. Wat als hij het over kinderen had gezegd?”
Hij zei het niet over kinderen maar over de kat van de buren. Vind u dat iemand zijn woorden nooit ongedaan kan maken?
“Ik vind dit een onaangenaam gesprek.”
Dank u wel. Succes met de campagne.

Fjodor Molenaar is overigens geen kandidaat bij de komende verkiezingen. Heeft hij eigenlijk huisdieren? “Ik had een hondje dat deze zomer helaas is op 17-jarige leeftijd is overleden. Ik ben geen dierenhater.”

cc-foto: Tamara

Geef een reactie

Laatste reacties (51)