8

Catharina Ziekenhuis filmt stiekem personeel

Bestuur wilde medewerkers zo aantonen hoe hygiëneregels niet juist werden nageleefd en deed alsof opnames voor een journalistiek programma waren

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft stiekem opnamen gemaakt van de medewerkers. Het doel was het laten zien hoe zij hygiëneregels niet juist naleefden. De medewerkers kregen te horen dat de opnamen werden gemaakt voor een bekend journalistiek televisieprogramma, maar werden bij een personeelsbijeenkomst plots getoond. Pas dagen later bleek dat het om interne opnamen ging.

Een deel van het personeel reageerde volgens het ziekenhuis erg negatief. Piet Batenburg, bestuursvoorzitter van het Catharina Ziekenhuis, heeft in een verklaring vrijdag zijn excuses aangeboden aan medewerkers en specialisten die zich gekwetst voelen. Ook vraagt hij het personeel om begrip:

Wij vonden deze ongebruikelijke methode noodzakelijk om alle 3500 medewerkers en de medisch specialisten te bereiken, waar andere methoden tot op heden faalden. Achteraf gezien hebben wij de organisatie te lang in onzekerheid gehouden over de oorsprong van de beelden.

De Volkskrant: Ziekenhuis Eindhoven maakte stiekem opnamen van personeel

Geef een reactie

Laatste reacties (8)