40

CDA Amsterdam wil straatmuzikanten auditie laten doen

CDA-raadslid Marijke Shahsavari-Jansen ziet zelfs mogelijkheden voor een televisieprogramma

Het CDA in Amsterdam wil dat straatmuzikanten aan strengere regels moeten gaan voldoen. Er moeten vergunningen komen én ook audities. Raadslid Marijke Shahsavari-Jansen vindt dat haar stad er een georganiseerd evenement van moet maken. Om een vergunning te bemachtigen zouden straatmuzikanten auditie moeten doen voor een jury die bestaat uit muzikanten en bewoners en andere betrokkenen. Ook moeten alle muziekgenres aan bod komen.


Shahsavari-Jansen ziet mogelijkheden voor een televisieprogramma schrijft HP/De Tijd. Maar: “Liefst zonder dat dit door wrede of botte oordelen van de jury het karakter aanneemt van een Idols-verkiezing.”

De gemeente zal volgens haar de leider van de straatmuzikanten Idols moeten worden en een ‘speelrooster’ moeten opstellen. Het zaakje reguleren gaat volgens haar als volgt:

Iedere muzikant of groep kan slechts een beperkt aantal keer per dag/week intekenen op een specifieke plek, en de planning is er op gericht om ook de variëteit van het aanbod te waarborgen.

Amsterdams bekendste straatmuzikant Bennie Volkens wist tot nu toe alle pogingen van de gemeente om hem te verwijderen te overleven. Een jaar geleden werd de blinde orgeldraaier door vier politieagenten opgepakt omdat hij muziek maakte op een plek waar dat niet mocht. Bennie heeft geen vergunning, maar dankzij druk van Bekende Nederlanders, Amsterdammers en talloze organisaties mocht hij terugkeren naar zijn vaste plek voor de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (40)