71

CDA beschouwt verkiezingen als verloren

[Video] Partijtop werkt in stilte aan opvolging van uitgewerkte Balkenende

De top van het CDA legt zich neer bij een verkiezingsnederlaag. Dat vertellen bronnen binnen de partij aan de NOS. Ook wordt er nu al driftig nagedacht over de opvolging van lijsttrekker Jan Peter Balkenende.

Door redactie Joop

In de peilingen staat het CDA al wekenlang op de derde plek, na de VVD en de PvdA. Vandaag peilde opiniepeiler Maurice de Hond een ‘dieptepunt’ voor de christen-democraten, ondanks een aanvallende strategie van lijsttrekker Balkenende in de verkiezingsdebatten.

De NOS heeft met veel prominente CDA’ers gesproken en daaruit blijkt dat velen de hoop op een goed resultaat hebben opgegeven. Er wordt achter de schermen niet alleen gesproken over de verkiezingen, maar vooral veel overlegd over een nieuwe partijleider. Demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld gaf gisteren aan Balkenende wel te willen opvolgen.

In een reactie zegt Balkenende “nog alle vertrouwen” te hebben in zijn verkiezingsprogramma. Vandaag noemde hij zichzelf in Nova Collega Tour de meest geschikte premierskandidaat.

De Pers: CDA heeft het zweet op de rug en de angst in de ogen

Geef een reactie

Laatste reacties (71)