Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA: Eerst behoorlijk sparen, dan huis kopen

  •  
02-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Huiskopen300.jpg
Starters die 20.000 inleggen krijgen bonus van maximaal 2.000 euro ... Plan moet cultuurverandering teweeg brengen
Het CDA komt met een plan om starters die een huis willen kopen eigen kapitaal in te laten leggen. Volgens de partij is er een cultuurverandering nodig om de schulden waar woningbezitters mee kampen te voorkomen.
Het CDA stelt voor om starters die 20.000 inleggen te belonen met een overheidsbonus van maximaal 2.000 euro. Het kapitaal kan worden opgebouwd via een speciale bouwspaarregeling. De regeling is bedoeld voor starters tot 35 jaar.
Het CDA dient vanmiddag een motie in waarin wordt gevraagd het bouwsparen verder uit te werken. Wat de partij betreft, gaat het om een tijdelijke regeling. Volgens het CDA kan bouwsparen bijdragen aan een oplossing om de huizenmarkt op de korte termijn uit de impasse te halen. En voor de lange termijn zou het uitzicht bieden op een duurzame woningmarkt. RTL: Eerst flink sparen, dan huis kopen
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.