Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA'er: 'Homofilie is onnatuurlijk'

  •  
23-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
554 keer bekeken
  •  
rozezaterdag300.jpg
CDA-raadslid Nico Stoevelaar stemde als enige tegen de komst van Roze Zaterdag in Eindhoven
Het initiatief om Eindhoven te kandideren voor de Roze Zaterdag in 2013 werd door alle raadsleden gesteund, behalve door Nico Stoevelaar. Het CDA-raadslid meent dat ‘homofilie absoluut onnatuurlijk’ is en wil het ‘niet promoten’. Maarten Houven, fractievoorzitter van het CDA in Eindhoven, heeft geen problemen met de uitspraak van Stoevelaar.
Houen zegt in een reactie dat Stoevelaar recht heeft op een eigen mening en stelt zelf ook nog wat vraagtekens bij het plan voor Roze Zaterdag, de dag waarop homoseksuelen kunnen laten zien dat ze trots zijn op hun seksuele geaardheid en strijden voor homoemancipatie. Houen:
Het CDA is een partij waarin iedereen gelijk is, onafhankelijk van geloof, ras of afkomst. Daarom vraagt het CDA zich af waarom homoseksuelen op een voetstuk geplaatst moeten worden en meer aandacht moeten krijgen dan een andere groep uit de samenleving.”
Aangezien homo’s nog steeds worden gediscrimineerd heeft de CDA-fractie toch ingestemd met de motie.
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.