Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA'er Schinkelshoek geeft nieuwe baan op na gestook partijgenoten

  •  
23-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
schinkelshoek300.jpg
Voormalig CDA-Kamerlid wordt geen directeur van het nog op te richten Huis voor democratie en rechtsstaat
Jan Schinkelshoek wordt geen directeur van het Huis voor democratie en rechtsstaat omdat hij vreest dat hij een ‘te gemakkelijk mikpunt zou kunnen vormen van oneigenlijke kritiek’. De oud-Kamerlid kreeg eerder te maken met insinuaties vanuit zijn eigen partij toen hij uit de politiek stapte omdat hij zich niet kon vinden in een samenwerking met Geert Wilders.
In het Nederlands Dagblad zegt het voormalig CDA-Kamerlid te vrezen dat een debat over zijn motieven een obstakel zullen vormen voor het Huis.
Bij het opstappen van Schinkelshoek beweerde CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen dat hij de politiek verliet omdat hij een nieuwe baan had. Het was destijds echter niet zeker dat Schinkelshoek directeur van het Huis voor democratie en rechtsstaat zou worden. Volgens de oud CDA-Kamerlid was de CDA-fractie op de hoogte van de onjuistheid van de bewering van Verhagen.
Schinkelshoek noemt de insinuaties van zijn partijgenoten kwetsend.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.