181

CDA’ers: Compassie geen kernwaarde

Commissie wil 'compassie' als kernbegrip ... CDA'ers wijzen dit af: te veel nadruk op zwakte van mens en niet op eigen verantwoordelijkheid

Een groep CDA’ers wil niet dat compassie (weer) als kernwaarde van de partij wordt gepresenteerd. De CDA’ers, waaronder raadsleden, zeggen dit in een brief. Ze vinden dat compassie, meestal vertaald als medelijden, zich te veel richt op de zwakte van mensen in plaats van de, door het huidige kabinet veel aangehaalde, eigen verantwoordelijkheid. Op het CDA-congres aanstaande zaterdag zal een commissie juist voorstellen om het begrip nieuw leven in te blazen. De brief is hier een reactie op, zo meldt onder andere de Volkskrant dinsdag.

Op het CDA-congres presenteert een commissie onder leiding van theologe Jacobine Geel voorstellen om de uitgangspunten van het CDA te moderniseren.
Geel maakte al eerder bekend dat compassie een kernwoord zou kunnen worden.

Een slecht idee, vindt een groep CDA’ers dus. “Compassie is een prachtige levenshouding voor CDA’ers”, zeggen ze in hun brief. “Maar het CDA als politieke vereniging kan de term beter snel vergeten.”

Vrijdag wordt ook de uitkomst van het Strategisch Beraad, een groep van 22 CDA’ers onder leiding van Aart Jan de Geus, bekendgemaakt. Dat Beraad moet een toekomstvisie voor het CDA formuleren. Enkele zaken zijn daar al uit uitgelekt. Zo moet de partij weer warmte uitstralen en draaien om universelere waarden waarbij iedereen die zich erin herkent van harte welkom is, zo meldt de Volkskrant.

Volkskrant: Bezorgde CDA’ers: compassie niet als kernbegrip

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (181)