Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA'ers incasseren zelf veroorzaakte verlies

  •  
08-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Balkenende_300.jpg
CDA politici: we hebben de 'Balkenendemoeheid' onderschat
Actieve CDA politici in gemeenten, provincies en waterschappen concluderen dat ze het verlies van de Tweede Kamerverkiezingen zelf hebben veroorzaakt. Ruim vijftien procent van de ondervraagde politici zien de snelle benoeming van Balkenende in februari als een ‘onverstandige’ beslissing die leidde tot een grote verkiezingsnederlaag.
Bestuursforum, het tijdschrift van de Bestuursvereniging van het CDA publiceerde maandag in haar novembernummer een verslag van een onderzoek naar de verkiezingsnederlaag in juni. Aan het onderzoek werkten 30 procent van de politici mee, waarvan ruim de helft als oorzaak de snelle benoeming van Balkenende aanhaalt. Ze menen dat de kiezer ‘Balkenendemoe’ was en juist toe was aan verandering. Dat schrijft de Volkskrant.
Een kwart noemt echter het zwakke CDA-profiel als oorzaak. Zij vinden dat thema’s als integratie, immigratie, zorg, grote steden en veiligheid te weinig aandacht kregen doordat de focus lag op economie.
cc-foto: Jacco de Boer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.