Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA'ers twijfelen over Afghanistan

  •  
21-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cdadeaur_300.jpg
Defensieminister Hans Hillen doet tevergeefs poging critici over te halen
Binnen de CDA-fractie wordt ernstig getwijfeld over instemming met de nieuwe Afghanistan-missie die het kabinet voorstelt. In een poging de tegenstanders over te halen wonde de CDA minister van Defensie en partijideoloog een Hans Hillen een fractieberaad bij. Vooralsnog met weinig succes.
Nu.nl schrijft:
Een aantal Kamerleden zou grote moeite hebben met de missie. Volgens een Kamerlid staan diverse fractieleden er ‘geharnast’ in, oftewel zijn mordicus tegen de nieuwe missie.
CDA-Kamerlid en buitenlandwoordvoerder Henk Jan Ormel erkent dat het nog maar zeer de vraag is of de fractie uiteindelijk zijn goedkeuring aan de missie zal geven. “Wij hebben nog veel vragen en zullen waarschijnlijk pas na het Kamerdebat met een standpunt komen”.
De CDA’ers zijn vooral bezorgd over de veiligheidssituatie in Kunduz waar de Nederlandse militairen terecht zouden komen. Of de bezwaren betekenen dat individuele Kamerleden tegen de missie zullen stemmen is nog niet duidelijk.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.