Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA-fractie senaat trekt zich niets aan van Buma

  •  
20-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
buma.jpg
Poging van CDA-leider om nivellering in senaat te blokkeren mislukt ... CDA-senator: Wij doen wat wij willen in Eerste Kamer
CDA-leider Sybrand van Haersma Buma heeft niets te zeggen over wat de fractie in de Eerste Kamer doet. De CDA-fractie laat zich niet instrueren door de partijleider. Dat heeft CDA-senator Gerrit Terpstra tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen, die maandag en dinsdag in de Eerste Kamer plaatsvinden, laten weten.
Terpstra nuanceert nu de uitlatingen van Buma en roept in herinnering dat het CDA wel vaker nivelleringspolitiek heeft gesteund: 
Wij zijn niet zomaar voor nivellering, of zomaar tegen. Je moet kijken wat de effecten van nivelleren zijn […] Er is nog nooit zo genivelleerd als tijdens het Kabinet Rutte I. Dat was voor de SP zelfs aanleiding om in de Eerste Kamer het belastingplan te steunen. Wij zaten toen zelf in dat kabinet.
En op blinde volgzaamheid hoeft Buma niet te rekenen:
We hebben als CDA een groot verleden, waarin we [als Eerste Kamer-fractie] niet altijd automatisch deden wat de Tweede Kamer deed.
Als hij zelf niet zo duidelijk was geweest, had ik hem in het debat gevraagd of de CDA-fractie in de Eerste Kamer soms een nieuwe woordvoerder had. Het zou staatsrechtelijk ook onjuist zijn geweest, als hij zomaar Buma was gevolgd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.