172

CDA frustreert SP: ‘Jullie zijn de duurste Kamerleden’

SP-voorstel voor verlaging van salaris Kamerleden treft vooral andere partijen

CDA-Kamerlid Ger Koopmans heeft geïrriteerd gereageerd op het voorstel van SP-Kamerlid Ronald van Raak om het salaris van Kamerleden met een derde te verlagen. Van Raak stelde dat voor ter vervangen van de bezuinigingsmaatregel om op het aantal Kamerleden te korten. Koopmans noemde het een populistisch voorstel omdat het vooral voordelig uitpakt voor SP-Kamerleden.

SP-Kamerleden staan een fiks deel van hun salaris aan de partij. Bij die afdrachtregeling maken ze gebruik van de giftenaftrek waarmee ze 10 procent kunnen aftrekken van de belasting. Daardoor loopt de belasting zo’n 5000 euro mis.

De Kamerleden van de SP zijn daardoor de duurde van Nederland”, was de conclusie van Koopmans. “Totdat u dit heeft opgelost moet u niet met populistische voorstellen komen om ons salaris te korten.

Van Raak was duidelijk van zijn stuk gebracht door de logica van Koopmans, schrijft het AD. Het SP-Kamerlid was er in zijn voorstel heilig overtuigd van zijn oplossing. Volgens hem worden Kamerleden, onder andere door de groei van de bevolking en de media, meer belast dan vroeger.

Lees de opinie van Ronald van Raak op Joop.nl: De prijs van de democratie

Laat je niet van je stuk brengen: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (172)