33

‘CDA heeft verzoening nodig’

Ad Koppejan: Push naar rechts heeft partij verscheurd

De omstreden strategie van Maxime Verhagen en de zijnen om het CDA te laten samenwerken met de PVV heeft de partij verscheurd. Om de gedoogcoalitie er doorheen te krijgen werden – prominente – critici geschoffeerd en gedumpt. Er is sindsdien niets ondernomen om de wonden te helen. Dat stelt vertrekkend Kamerlid Ad Koppejan.


Trouw schrijft:

Hoewel inmiddels tal van partijgenoten en ook de CDA-top de gedoogconstructie met de PVV en VVD achteraf betreuren, ziet Koppejan maar weinig pogingen om voor- en tegenstanders binnen de partij met elkaar te verzoenen. “Het stemt treurig (…) dat er nog steeds geen sprake is van enige verzoening en toenadering tussen de verschillende betrokken hoofdspelers. Veel van mijn politieke geestverwanten die zich destijds net als ik, uitspraken tegen de samenwerking met de PVV, van wie een aantal met zeer grote verdiensten voor de partij, zijn sedertdien vaak hardhandig aan de kant gezet. Daarmee heeft de partij zichzelf lelijk tekortgedaan.

Het oud-Kamerlid zet zijn analyse van het gehavende CDA uiteen op zijn eigen website. Koppejan verzette zich samen met Kathleen Ferrier langdurig tegen het tot stand komen van de samenwerking met de PVV. Tegen zijn zin is hij dit jaar door de partij van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer weggelaten.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)