Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA houdt vast aan crisis- en herstelwet

  •  
08-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr-bouwfoto-comicbase-300px.jpg
Verhagen rept niet over inperking van inspraak
Het CDA wil dat de tijdelijke Crisis- en herstelwet voor de bouwsector een permanent karakter krijgt. CDA-prominent Maxime Verhagen pleitte dinsdag voor uitbreiding van de wet naar meer projecten voor infrastructuur en transport.
De crisis- en herstelwet zorgt voor kortere voorbereidende procedures, zodat wegen en andere projecten sneller kunnen worden aangelegd, maar er is ook veel kritiek op dit door kabinet Balkenende-IV uitgedachte concept: inspraak van burgers wordt ermee bemoeilijkt.
Door de economische crisis is de productie in de bouw volgens Verhagen 50 tot 60 procent gedaald. Behoud van de crisiswet is naar zijn mening noodzakelijk.
We moeten niet alleen uit een economische crisis komen, maar ook uit een bureaucratische crisis. (…) Het gaat er ook om een impuls te geven aan de bereikbaarheid van bijvoorbeeld het Westland, waar veel bedrijven zijn.”
Foto: comicbase (Flickr)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.