Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA-jongeren willen Leers als tegenkandidaat

  •  
25-03-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
leers_300.jpg
'Charismatisch, nieuwerwets en verbindend' … Partij kan aanhoudende onvrede over Balkenende niet sussen
Afdelingen van de CDA-jongeren in Limburg en Brabant willen dat Leers zich kandidaat stelt tegenover Balkenende in de strijd om het lijsttrekkerschap. Leers is officieel niet beschikbaar voor een plek in de Kamer maar de jongeren hopen hem over te halen.
Door redactie Joop
In een brief die rondgaat in de partij stellen de jongeren dat de oud-burgemeester van Maastricht de ideale kandidaat is. De brief is duidelijk over de kwaliteiten: “Leers is charismatisch, nieuwerwets en verbindend”. Dat meldt de Volkskrant. De jongeren beschouwen Leers ook als de aangewezen persoon om met een ‘fatsoenlijk tegengeluid’ de strijd aan te gaan met Geert Wilders, de Limburgse leider van de PVV. De jongeren leggen het uitdrukkelijke verzoek van de partijleiding om het leiderschap van Balkenende niet meer ter discussie te stellen naast zich neer.
Het vooruitzicht om met Balkenende de verkiezingen in te gaan zodat we verliezen en hem daarna op een legale manier kunnen dumpen, is niet erg motiverend voor de leden om fanatiek campagne te gaan voeren. Maar het is nog niet te laat.
Leers was Kamerlid voor het CDA van 1990 tot 2002. Daarna werd hij burgemeester van Maastricht. In 2004 werd hij verkozen tot ‘beste burgemeester van Nederland’. In januari werd hij ondanks zijn ongekende populariteit onder de bevolking door de gemeenteraad afgezet als burgemeester van Maastricht nadat NRC Handelsblad onthulde dat Leers zich schuldig maakte aan belangenverstrengeling bij een vastgod-project in Bulgarije.
In 2007 stelde Leers een pamflet op tegen Geert Wilders waarin hij constateert dat de PVV-leider haat zaait.
TC Tubantia: Schreijer trekt niet verder aan een dood paard
Wikipedia: Gerd Leers
Netwerk 19 september 2007: Het pamflet van Gerd Leers tegen Wilders
Eerder op Joop.nl:
40% CDA-raadsleden wil Balkenende dumpen
Opinie: Wanneer vertrekt Balkenende?

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.