75

CDA-Kamerlid noemt links groter gevaar dan Al-Qaeda

Raymond Knops: 12 september kan '11 september' worden voor Defensie

De grootste aanslag op onze veiligheid en welvaart dreigt niet van terreurorganisatie al-Qaeda te komen, maar van de linkse partijen. Dat zei CDA-Kamerlid Raymond Knops donderdag, zo meldt NU.nl.

Knops waarschuwt dat 12 september – de dag van de verkiezingen – wel eens een “11 september” voor de militairen kan worden, verwijzend naar de terreuraanslagen in onder andere New York in 2001. ”Afbraak dreigt”, citeert NU.nl. ”Defensie was voor linkse partijen altijd al een melkkoe. Maar in deze tijden van economische crisis zijn alle remmen losgegaan”, aldus Knops.

Bij de PvdA en GroenLinks gaat er volgens het Centraal Planbureau 1 miljard euro van het budget van Defensie af. De SP wil het meest snijden: 1,4 miljard euro. Het CDA wil 100 miljoen schrappen.
Bij de PvdA is volgens Knops visieloos gesneden. PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom ”haalde in één avond, naar verluidt in 10 minuten tijd, de zeis over het defensiebudget”. Dat was volgens Knops bedoeld om een gat in de begroting te dichten en om een ruk naar links te maken, in de richting van de SP.

NU.nl: CDA’er vindt links eerder dreiging dan Al-Qaeda

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (75)