97

CDA-kandidaat ziet af van Kamerzetel vanwege PVV

Jan Schinkelshoek noemt PVC heilloos voor het land

Schinkelshoek is de eerste CDA’er die opstapt vanwege de onderhandelingen met de PVV. Eerdere protesten tegen de samenwerking komen van leden die niet actief zijn in de landelijke politiek. Schinkel stond 27e op de CDA kandidatenlijst.

In een brief aan de CDA fractie schrijft hij:

De gang van zaken bij de kabinetsformatie speelt bij mijn beslissing een belangrijke rol. Ik ben, zoals in de fractie kenbaar gemaakt, ongelukkig met de besprekingen over een coalitie die gedoogd wordt door een partij als de PVV, een coalitie die ik heilloos acht voor zowel het land als de partij. Vanuit mijn positie in de ‘wachtkamer’ heb ik geen noemenswaardige mogelijkheden die koers te beïnvloeden, maar ik wil die door mijn aanwezigheid op de reservebank ook niet legitimeren.”

Schinkelshoek was een prominent Kamerlid. Hij maakte onder andere deel uit van de commissie-De Wit, die onderzoek deed naar de economische crisis. Schinkelshoek is niet direct gekozen voor de Tweede Kamer. Hij stond op de 27e plaats en maakte kans op een zetel omdat Jan Peter Balkenende en Jack de Vries zich hebben teruggetrokken.

NRC Handelsblad: CDA’er Jan Schinkelshoek verlaat politiek wegens PVV

Geef een reactie

Laatste reacties (97)