Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA laat wetsvoorstel vallen om PVV dwars te zitten

  •  
26-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GerKoopmans_300.jpg
Ger Koopmans (CDA) wil niet verantwoordelijk zijn voor de in stand houding van de geheime partijgiften cultuur van de PVV 
CDA Kamerlid Ger Koopmans heeft het voorstel om partijen zelf te laten bepalen of ze giften aan de partij openbaar maken, ingetrokken. Dat doet hij omdat de PVV de regel zou kunnen gebruiken om giften geheim te houden. Het kabinet dringt er juist op aan om giften aan partijen vanaf 4500 euro openbaar te maken.
De PVV weigert constant te vertellen wie de geldschieters van hun partij zijn en ook zijn ze tegen een wet die hen verplicht grote giften openbaar te maken. PVV Kamerlid Brinkman liet donderdagavond weten zeer teleurgesteld te zijn dat Koopmans zijn voorstel heeft ingetrokken:
CDA trekt amendement in omdat PVV aangeeft eigen verantwoordelijkheid te nemen inzake openheid identiteit donateurs. Jammer goed amendement!”, twitterde hij.
Koopmans zei tijdens het debat over het plan van het kabinet dat hij geen nieuwe behoefte heeft aan een ‘nieuwe afdeling Controle Financiering Politieke Partijen’. Vanavond tweette hij:
Omdat PVV mijn amendement als legitimatie gebruikt om giften geheim te houden heb ik het ingetrokken. Verantwoordelijkheid moet je aankunnen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.