Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA-leden zijn ontwijkgedrag Buma rond uitzetstop asielkinderen zat

  •  
24-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
27273559889_00b56cf816_k
CDA-leden willen partijleider Sybrand Buma dwingen een standpunt in te nemen over een uitzetstop van asielkinderen. Dat meldt NRC. De leden hebben donderdag een resolutie ingediend voor het partijcongres in februari.
Coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie drongen er afgelopen weekend al aan op een uitzetstop zolang een soepelere toepassing van het kinderpardon onderwerp van gesprek is binnen het kabinet. De VVD was mordicus tegen, het CDA wringt zich al een week in bochten om maar geen direct antwoord te hoeven geven op die vraag. En daar heeft een deel van de achterban nu genoeg van.
De indieners van de resolutie rekenen erop dat binnen de partij nog hetzelfde sentiment rond het kinderpardon heerst als in 2011 toen uitzetting van de destijds 18-jarige Angolese Mauro Manuel dreigde. Bij een resolutie die daarop volgde liet 85 procent van de leden de partijleiding weten dat het uitzetten van asielkinderen niet in lijn was met het gedachtegoed van het CDA.
cc-foto: EPP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.