Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'CDA lult het vaagst'

  •  
22-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Flickr_vaagtaal_NickHumphries_300.jpg
SP en PvdA gebruiken volgens website Vaagtaal de helderste taal. Programma's onderzocht op 'onduidelijke, dubbelzinnige, misleidende, overbodige en storende woorden'
Het CDA-verkiezingsprogramma staat vol vaagheden. Het krijgt dan ook een dikke onvoldoende voor duidelijke taal. PvdA en SP zijn met een ruime acht de helderste partijen, blijkt uit onderzoek van de website Vaagtaal.
Vaagtaal onderzocht de verkiezingsprogramma’s op ‘onduidelijke, dubbelzinnige, misleidende, overbodige en storende woorden’. Dat meldt het AD donderdag.  De website beet zich onder andere stuk op de volgende passage van het CDA-programma over de zorg:
Het persoonlijke contact tussen zorgverlener en zorgvrager moet veel meer als specifiek kwaliteitsaspect van de zorg worden gewaardeerd. Dit leidt tot een beter begrip van de zorgvraag door de zorgaanbieder, die via maatwerk en een integrale benadering deze vraag meer adequaat dan voorheen kan beantwoorden.”  
Vaagtaal zet daar een passage van de SP tegenover: 
Marktwerking botst met de bezieling van medewerkers en is funest voor hun motivatie.” 
Na de PvdA (8,3) en SP (8,1) scoren ook GroenLinks (7,3), VVD (7,1) en D66 (7,0) een ruime voldoende. De ChristenUnie krijgt een 6 en de Partij voor de Dieren is met een 5,5 net over. Het programma van de PVV is nog niet bekend. Lees hier verder

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.