56

CDA opent aanval op minister Asscher

Goede gesprekken voeren met Turks-Nederlandse organisaties betekent volgens christendemocraten falen integratiebeleid

Het CDA vindt dat Lodewijk Asscher teveel stoere woorden bezigt, en te weinig daden toont op het gebied van zijn integratiebeleid. Dat zegt het Tweede Kamerlid Heerma.

Nadat Kamerleden Kuzu en Öztürk de fractie van de PvdA hebben verlaten (gedwongen of vrijwillig), heeft Asscher volgens Heerma zijn toon gematigd. 
Heerma:

Goede gesprekken voeren met Turkse groeperingen lijkt de nieuwe lijn.

Wat er dan precies verkeerd is met het voeren van goede gesprekken met de Turks-Nederlandse organisaties en waarom dit zou betekenen dat het integratiebeleid gefaald zou hebben,  wordt niet duidelijk.

D66 vindt in tegenstelling tot het CDA het juist goed dat Asscher zijn toon matigt. Het gaat hen om het meedoen.

En Turkse organisaties die zich niet aan de wet houden moeten uiteraard worden aangepakt als daar aanwijzingen voor zijn.

Heerma pleit ook voor het strafbaar stellen van het ‘verheerlijken van terroristisch geweld’. Wat juridisch onder ‘verheerlijken’ moet worden verstaan blijft vaag en waar de grens ligt met de vrijheid van meningsuiting. Volgens de christendemocraten zou de minister tevens harder moeten optreden tegen een mogelijke invloed vanuit Marokko en Turkije op ‘onderdanen’ in Nederland.

Vorige week kwam het CDA zelf nog negatief in het nieuws toen Kamerlid Michel Rog mensenrechtenactivist Quinsy Gario een ‘graaipiet’ noemde, waarmee hij verwees naar het Zwarte Piet-debat waarbij donkere Nederlanders zich gediscrimineerd voelen door de onderdanige karikatuur van Zwarte Piet.

RTL Nieuws: CDA: Integratiebeleid Asscher gefaald

Cc-foto: Ednl

Geef een reactie

Laatste reacties (56)