87

CDA-prominent Aantjes: stem ChristenUnie

Voormalig CDA-fractieleider stemt CU om PVV buiten kabinet te houden

Willem Aantjes, voormalig fractievoorzitter van het CDA, gaat ChristenUnie stemmen bij de komende verkiezingen omdat zijn partij de PVV niet wil uitsluiten als coalitiepartner.

Dat zegt Aantjes in Trouw. Het argument van het CDA dat de PVV democratisch gekozen is, noemt hij irrelevant omdat immers iedere partij in het parlement democratisch gekozen is. Het gaat hem er om dat de PVV zelf geen democratische partij is. Wilders is zelf het enige lid van de partij, alle andere PVV-ers zijn bij hem ‘in dienst’.

De islam-standpunten van de PVV wijst hij af, maar die vormen voor hem geen breekpunt omdat daar nog altijd mee geschoven kan worden in onderhandelingen. Trouw schrijft:

[Aantjes] wil graag dat de kwestie volgende week tijdens het CDA-congres aan de orde komt. Hij vindt dat de partij vóór de verkiezingen moet aangeven niet met Wilders in zee te gaan vanwege de manier waarop die partij is georganiseerd: „De partij heeft geen leden, Wilders is aan niemand verantwoording verschuldigd en niemand kan hem ter verantwoording roepen.”

Als het standpunt van het CDA niet wijzigt, stemt Aantjes ChristenUnie. 

cc-foto: wikimedia / Dennis Coenraad

Geef een reactie

Laatste reacties (87)