65

CDA-prominent Cees Veerman: Stem GroenLinks of PvdD

Oud-minister van Landbouw, nu voorzitter van Natuurmonumenten Veerman is teleurgesteld in landbouwbeleid CDA

Oud-minister van Landbouw Cees Veerman is kritisch over zijn eigen partij, het CDA. De voorzitter van Natuurmonumenten is “nogal teleurgesteld” in het landbouw- en natuurbeleid van het CDA. Hij roept daarom op tot een stem op GroenLinks of Partij vd Dieren.

Veerman doet in een interview op de website van Natuurmonumenten een oproep om met het “groene hart” te stemmen. Dat meldt Trouw zondag.

Uit een analyse door Natuurmonumenten van het stemgedrag van Kamerfracties rond moties die de afgelopen jaren van belang waren voor natuur en landschap, blijkt dat GroenLinks en de Partij voor de Dieren het beste scoren en de VVD en de PVV het slechtst. Na die twee partijen en Rita Verdonk, scoort Veermans eigen CDA het slechtst.

Veerman uit zijn teleurstelling over de houding van zijn partij:

Kijk maar eens naar wat er beloofd wordt en wat daarvan wordt waargemaakt. Een belangrijke opgave is dat we komen tot een nieuwe harmonie in het landelijk gebied tussen landbouw en natuur. Ik ben wat dat betreft nogal teleurgesteld in mijn eigen partij, het CDA. Dat is bij uitstek de partij die zich hiervoor zou moeten inzetten. Maar in plaats van te zoeken naar oplossingen zie ik een verscherping van de tegenstellingen. Dat is bijvoorbeeld een onderwerp waar je verschillen ziet bij de partijen. Als het om de natuur gaat, valt er dus zeker wat te kiezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (65)