Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA-prominent Elco Brinkman heeft kritiek op eigen partij

  •  
21-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
ruttezml.JPG
'CDA is binding met de stad kwijtgeraakt'
Het CDA richt zich te veel op het dorp en vergeet zo de ‘gewone stedeling’. Dat zegt voormalig fractieleider Elco Brinkman, tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland.
“Doordat het CDA de binding met de stad is kwijtgeraakt, vertroebelt ook het zicht op op het veranderend maatschappijbeeld”, waarschuwt Brinkman op NU.nl. “Het gebeurt nu eenmaal meer in de stad dan in het dorp.”
Brinkman geeft aan dat het CDA zich vooral moet richten op de ‘gewone stedeling’.
Dus niet de Amsterdamse grachtengordel, maar Leiden, Nieuwegein en Den Bosch om maar willekeurige voorbeelden te noemen. De stedeling heeft niet zoveel boodschap aan lange debatten op een partijcongres over het nut van een derde omroepnet of het belang van waterschappen. Het gaat de mensen om de ict-infrastructuur, goede opleidingen, zorg op maat en integratie van bevolkingsgroepen.
Het CDA trekt van oudsher veel stemmen op het platteland en de kleinere steden, al staan deze traditionele bolwerken de laatste jaren onder druk.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.