Laatste update 11:00
10

CDA-raadslid (74) staat zetel af aan vrouwelijke collega

De Noordwijkse CDA’er Jan de Ridder, die vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingen met voorkeursstemmen raad werd gekozen, heeft besloten zijn zetel af te staan aan een vrouw.  Dat meldt Omroep West. De 74-jarige Noordwijker maakt bewust plaats voor zijn jongere en vrouwelijke collega Natalie Barnhoorn, onder meer omdat er anders vijf mannen in de gemeenteraad zouden komen.

Toen de uitslag bekend werd gaf De Ridder – die twee jaar geleden afscheid als nam fractievoorzitter van het CDA in Noordwijk – al aan dat hij zijn zetel mogelijk niet zou innemen:

Ik heb bewust op een vrouwelijke CDA’er gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezing, omdat ik vind dat vrouwen ook een kans moeten krijgen. Probleem is dat, áls ik de raadszetel accepteer, ik juist de plek inneem van een jonge vrouwelijke collega. Daar moet ik over nadenken. Omdat ik me heel betrokken voel bij de partij, heb ik ‘ja’ gezegd tegen de vraag of ze me weer op de lijstmochten plaatsen, mits ik laag op de kandidatenlijst zou staan. Ik heb toen ook tegen veel familieleden en bekenden gezegd: stem niet op mij, maar wel op een CDA’er. Dat laatste hebben ze gedaan, dat eerste niet, haha.

Afbeelding: screenshot CDA.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (10)