30

CDA schiet eigen plan kilometerheffing af

Kritiek GroenLinks: 'CDA winkelt selectief'

Het CDA breekt met de plannen voor de kilomerheffing van haar eigen minister Camiel Eurlings (Verkeer). CDA-Kamerlid Koopmans pleit wel voor een vorm van beprijzing, maar op een andere manier dan het eerder door CDA zelf voorgestelde rekeningrijden.

Het plan van Eurlings wordt niet meer door de Kamer behandeld, want dat is na de val van het kabinet controversieel verklaard. Volgens Koopmans bestaan er veel zorgen in de samenleving over het verhogen van de motorrijtuigenbelasting, gecombineerd met verlaging van de aanschafbelasting, meldt de NOS. Het CDA komt met nieuwe plannen voor deze kwestie in het verkiezingsprogram.

GroenLinks reageert gepikeerd en spreekt over ‘selectief winkelen’ door het CDA. Kamerlid Ineke van Gent: “Minister Eurlings krijgt alle steun om omstreden wegbesluiten door te drukken, maar bij de kilometerheffing trapt het CDA ineens vol op de rem. Kennelijk bewees het CDA de afgelopen drie jaar slechts lippendiensten aan de kilometerheffing. Hun steun lijkt nu te verdampen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (30)