Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA senator Hillen verzweeg advieswerk

  •  
22-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
HansHillen_300.jpg
Eerste Kamerleden moeten sinds maart 2010 hun nevenfuncties openbaar maken
Oud-CDA-senator Hans Hillen die nu minister van Defensie is, heeft verzwegen dat hij betaald advies gaf aan sigarettenfabrikant Britisch American Tobacco. Hillen wil geen inhoudelijke details geven over de vier overleggen die hij met de firma had. Sinds maart 2010 zijn Eerste Kamerleden verplicht al hun nevenfuncties openbaar te maken.
Hillen had bij invoering van de maatregel 25 andere functies die hij netjes opgaf, maar ‘vergat’ de vier ‘sparsessies’ die hij met BAT had, zegt zijn woordvoerder tegen NRC.
Volgens BAT woordvoerder Cees Foet werd Hillen aangetrokken op het moment dat het kabinet met rookverbod in de horeca kwam. BAT is één van de bedrijven die veel verzet toonde tegen het rookverbod dat CDA’er Ab Klink in augustus 2008 doorvoerde. Het CDA is altijd voor het rookverbod geweest, maar moest tijdens de formatie toch water bij de wijn doen door in te stemmen met de opheffing van het rookverbod in kleine cafés.
Update 17:15 Hillen geeft toe dat hij zijn advieswerk voor de sigarettenfirma had moeten opgeven. Dat meldt de NOS.
Lees meer bij NRC: Hillen verzweeg advieswerk cc-foto: Piet Plaat

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.