Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA steunt motie tegen Polenmeldpunt

  •  
27-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_pechtold_rutte300.jpg
Motie tegen Polenmeldpunt met ruime meerderheid aangenomen: D66, GroenLinks, PvdA, SP, ChristenUnie, het CDA en Hero Brinkman stemden voor
Het CDA heeft in de Tweede Kamer voor de motie van D66-leider Alexander Pechtold tegen het Meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen gestemd. Hiermee is de motie met een ruime meerderheid aangenomen: D66, GroenLinks, PvdA, SP, ChristenUnie, het CDA en Hero Brinkman stemden voor de motie.
Pechtold heeft de motie vorige week ingediend. Hij stelt dat het meldpunt een hele groep mensen onnodig wegzet. D66 wil nu van premier Rutte horen wat hij met de Kameruitspraak zal doen. De premier heeft zich ondanks talloze kritieken op het meldpunt tot nu toe afzijdig gehouden. Ook de oproep van het Europees Parlement om afstand te nemen van het meldpunt negeerde de premier. Rutte heeft tot nu toe volgehouden dat het meldpunt een zaak van de PVV is en niet de mening van het kabinet belichaamt. 
Dat het CDA moeite heeft met het meldpunt was al bekend. Dat uitgerekend die partij de oppositie aan een meerderheid heeft geholpen voor de veroordeling blijft saillant. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.