76

CDA-top vroeg dissidenten zelf verklaring te tekenen

Toen Wilders schriftelijke verklaring eiste waarin Klink, Ferrier en Koppejan zich bij akkoord met PVV zouden neerleggen, noemde Verhagen dat nog "een onmogelijke eis"

CDA-minister Piet Hein Donner heeft de drie dissidenten in de CDA-fractie, Klink, Ferrier en Koppejan, woensdag gevraagd om een verklaring te ondertekenen waarin zij zich zouden verbinden aan de uitkomst van het CDA-congres, ook als dat een akkoord met de PVV zou betekenen. Dat schrijft het NRC Handelsblad zaterdag. Dit is opmerkelijk, omdat CDA-leider Verhagen een dergelijk eis nog “een onmogelijke” noemde toen Wilders hem stelde.

NRC baseert zich op bronnen binnen het CDA. Klink, Koppejan en Ferrier zouden het voorstel direct van de hand hebben gewezen.

Het idee om met de schriftelijke verklaring het conflict binnen de fractie op te lossen was volgens de krant afkomstig van de CDA-top zelf. Verhagen ontkent echter dat de dissidenten is gevraagd een verklaring te ondertekenen. Verhagen heeft het drietal wel gevraagd zich te realiseren dat de uitspraak van het CDA-congres van grote betekenis is.

Intussen was Donner de afgelopen week wel op verzoek van de CDA-top op zoek naar een uitweg uit de impasse die binnen de fractie was ontstaan over de formatiebesprekingen. De minister laat via een woordvoerder weten dat hij het drietal geen verklaring heeft voorgelegd, maar dat hij hun verklaring met hen heeft besproken.

Geef een reactie

Laatste reacties (76)