152

CDA weigert debat met moslimorganisatie Hizb at-Tahrir

Sybrand Buma wil een verbod op radicale beweging Hizb at-Tahrir ... Femke Halsema vindt dat Buma de vrijheid van meningsuiting aantast

In een felle discussie heeft CDA-leider Sybrand Buma in debat te gaan met islamactivist Okay Pala. Buma wil dat de organisatie van Pala, Hizb at-Tahrir verboden wordt, zo zei hij woensdagavond bij Pauw.


Buma wilde niet in gesprek met iemand die bij een organisatie werkt die ‘geweld toejuicht en het kalifaat wil’. Buma pleit voor een aanscherping van het strafrecht om potentiële jihadgangers op te sporen. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de jihadreizigers. Buma in Pauw: “Deze beweging is zelfs in Pakistan verboden. En in Duitsland.”

Pala, van de politieke beweging Hizb at-Tahrir Nederland, is een campagne begonnen tegen de mogelijke kabinetsmaatregelen om radicalisering tegen te gaan. Hij noemt het ‘anti-islam-maatregelen’ en ‘moslimpje pesten’. Hij zegt dat er veel onrust is binnen de moslimgemeenschap over de aangekondigde maatregelen. De Nederlandse beweging wil een kalifaat, maar Pala zegt tegen IS te zijn.

Ook aan tafel bij Pauw was oud-politica Femke Halsema. Zij is het oneens met Buma en vindt dat hij de vrijheid van meningsuiting aantast.

Je kunt vrijheid van meningsuiting niet alleen maar geven aan mensen die ongeveer jouw eigen mening hebben.

Afgelopen woensdag werd nog bekend dat het OM waarschijnlijk structureel twintig miljoen euro erbij krijgt om haar strijd tegen jihadstrijders extra kracht bij te zetten.

Geef een reactie

Laatste reacties (152)