13

Celstraf voor extreemrechtse terrorist Vincent T.

De extreemrechtse terrorist Vincent T. heeft een celstraf gekregen van 36 maanden voor het voorbereiden van aanslagen op moslims. De 46-jarige T. was met de door hem opgerichte terreurcel “Anti Terreur Brigade” van plan aanvallen uit te voeren op zowel moslims als islamitische instellingen. Uit eerder onderzoek van NRC was naar voren gekomen dat T. toegang had tot een schietvereniging.

Het onderzoek naar Vincent T. startte met een tip van inlichtingendienst AIVD dat hij actief een aanslag aan het voorbereiden was. In mei van dit jaar werd hij gearresteerd. Behalve aanslagen op moslims, was hij ook van plan ‘linkse mensen’ dood te schieten, zo blijkt uit gesprekken die T. online voerde. Behalve moslims, had T. ook heel specifiek Sylvana Simons en Volkert van der Graaf in gedachten als doelwit. In de woning van T. werden na een doorzoeking 1800 kogels aangetroffen, hij was alleen nog op zoek naar een vuurwapen.

Het Openbaar Ministerie had 40 maanden cel geëist. Die straf is lager uitgevallen, omdat een klein deel van de tenlastelegging door de rechter niet bewezen is geacht.

Bron: RTL Nieuws / cc-foto: William Cho

Geef een reactie

Laatste reacties (13)