Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Centraal Planbureau waarschuwt voor hoger jeugdloon

  •  
14-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jeugdloon2.jpg
Verhoging zou 'verstorende werking' op arbeidsmarkt hebben 
Een verhoging van het jeugdloon zou volgens het Centraal Planbureau (CPB) een ‘verstorende werking’ op de arbeidsmarkt hebben. Dat stelt het CPB woensdagmiddag tijdens een vergadering in de Tweede Kamer.
Volgens Daniël van Vuuren ligt het werkloosheidpercentage van Nederlandse jongeren in vergelijking met andere rijke landen vrij laag door het jeugdminimumloon. Het CPB vreest dat de werkgelegenheid afneemt bij het afschaffen of een verhoging van het jeugdloon. Dat meldt Nu.nl 
Een laag loon zou jongeren motiveren om een studie af te maken omdat de werkloosheid onder laagopgeleiden drie tot vier keer zo hoog is. Van Vuuren pleitte ervoor om in plaats van het afschaffen van het jeugdloon meer in jongeren te investeren.
De organisatie Young & United organiseerde afgelopen weekend een protest tegen het jeugdloon waar ruim duizend jongeren aanwezig waren. Het debat in de Tweede Kamer is een voorbereiding op het Kamerdebat over het jeugdloon dat later dit jaar plaats zal vinden

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.