5

Centrum Hilversum krijgt gratis wifi

Initiatief moet de veiligheid in de binnenstad vergroten

Hilversum krijgt dit voorjaar gratis wifi in het hele centrum. Voornaamste doel is het verhogen van de veiligheid door middel van een speciaal ontwikkelde app.

Dat meldt de Gooi & Eemlander. Het gaat om een privé-initiatief dat direct enthousiast werd onthaald door de gemeenteraad en het college. Het idee is dat iedereen die straks winkelt of uitgaat in het centrum van Hilversum na een eenmalige registratie altijd en overal gratis wifi heeft. Gebruik maken van de veiligheidsapp is vervolgens een kwestie van downloaden en even inloggen. De initiatiefnemers:

Mensen kunnen met één druk op de knop doorgeven wat ze zien. Is er een ruzie, maar valt het verder mee, dan druk je op groen. Is het ernstiger, kies je oranje. Rood is het equivalent van 112. Via de server kan de politie zien waar code rood wordt gegeven, tot op je tafeltje in een restaurant nauwkeurig. En het mooie is: alle deelnemers zien dat. Mensen kunnen meteen ingrijpen of juist wegblijven. Ook handig: je weet precies wie vals alarm slaat en hem schrappen.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)